SAVRŠENI KOKTELI ZA DAN ŽENA

08.03.2018.

Proslavite današnji praznik uz ove ukusne koktele

 

Danas je Dan žena, stoga vam je potreban mali koktel kako bi proslavile ovaj veliki praznik.

Napravili smo spisak popularnih ženskih alkoholnih pića, koje možete napraviti same ili naručiti u omiljenom baru. Bez obzira da li provodite veče kod kuće ili van nje, ova ukusni kokteli će vam pomoći da se opustite i zabavite!

 

Kokteli koje možete napraviti same

 

Srećom, za ove ukusne napitke nije Vam potreban barmen! Odabrali smo najpopularnije i najukusnije recepte za koktele za vas i vaše drugarice.

 

1. Sex on the Beach

 

Jednostavan, pitak i ukusan! Jedan od najpopularnijih ženskih pića koji se lako pravi. Mi ga volimo jer je voćkast, lep i ne previše jak.


Za koktel "Sex on the beach " vam je potrebno:
- 30ml vodke
- 15ml Peach Schnapps (ili rakija od breskve)
- 30ml soka od brusnice
- 30ml soka od pomorandže

 

 

 

2. Strawberry Lemonade Vodka


Potrebno je:
- limun
- jagode
- vodka
- sirup od šećera i vode
- soda

Isecite na male komade limetu i jagode i stavite ih u koktel čašu. Dodajte sirup od šećera i vode i sve to izgnječite. Dodajte led i vodku pa dobro protresite. Sipajte u čašu i dodajte sodu papromešajte kašikom.

 

3. Strawberry Daiquiri


Tradicionalno Strawberry Daiquiri se pravi sa rumom, ali ćemo ga malo promeniti i napraviti sa vodkom. Potrebno je:
- 4 sveže jagode
- vodka
- 30ml limunovog soka
- 30ml sirupa od šećera i vode

Stavite jagode u šejker, zatim dodajte isceđen sok od limete. Dodajte sirup od šećera i vode pa sve izgnječite. Dodajte vodku i led pa sve protresite. Živeli!

 

4. Sangria

 

Sangria je tipično piće iz Portugala i Španije. Glavni sastojci su vino (crveno ili belo), ​​seckano voće i brendi. Ovo tradicionalno piće je osvežavajuće i lako se pravi.


Za Crvenu sangriju je potrebno:
- crveno vino (slatko i voćno)
- sprite ili Schweppes
- brendi
- sveže voće: kriške limuna, limete, pomorandže
- smrznuto voće: breskve, jagode, borovnice i mango.
- opciono: sok od limete, sok od pomorandže i šećer.

Operite i iseckajte voće.Pomešajte sve sastojke i pustite da odstoje nekoliko minuta. Na kraju možete dodati šećer ako želite da bude slađe.

 

Za one koje više vole belu sangriju, potrebno je:
- belo vino (voćno vino sa citrusnim tonovima)
- liker od maline
- sok od pomorandže ili Grand Marnier (liker od pomorandže)
- penušavo vino
- voće

Pomešajte sve sastojke u velikoj posudi, promešajte i poslužite!

 

 

5. Malibu koktel


Za ovaj super laki koktel, potrebno je:
- Malibu
- Sok od brusnice
- Sok od ananasa

Stavite nekoliko kockica leda u čašu. Dodajte Malibu, sok od brusnice i sok od ananasa. Promešajte i uživajte u ovom osvežavajućem koktelu!

 

Kokteli koje možete naručiti u baru

 

Ako vam je potrebna ideja šta piti kada večeras izađete, napravili smo listu najpopularnijih pića za žene. Takođe ćemo navesti ukuse i sastojke, tako da možete odabrati koktel koji vam najviše odgovara.

 

1. Blue Hawaiian

 

Šta je unutra? Krem od kokosa, sok od ananasa, beli rum i Blue curacao. Ovaj plavi koktel ima ukus baš kao i pina colada.

 

2. Cosmopolitan

 

Ako ste gledali "Seks i grad" onda znate da je Cosmopolitan Kerino omiljeno piće. Cosmo je sastavljen od soka od brusnice, soka od limete, triple sec-a i vodke. Još jedno voćno piće koje će vam se sigurno svideti.

 

 

3. Mojito


Apsolutno će vam se svideti jednostavnost koktela mojito. Sok od limete, menta, soda i beli rum i dobijate svež koktel. Savršeno barsko piće.

 

4. Margarita

 

Margarita je klasično žensko piće. Mešavina tekile, soka od limete i triple sec-a. Proslavite današnji praznik sa Margaritom.

 

5. Long Island Iced Tea

 

Ovaj koktel datira iz sedamdesetih i dobio je ime po Long Islandu - najvećem ostrvu u Americi. Napravljen je od džina, vodke, svetlog ruma, triple sec-a, tekile, sirupa od šećera i vode, kole i limunovog soka. I ne, ne sadrži čaj (samo izgleda kao ledeni čaj). Long Island Iced Tea je koktel koji bi trebalo da bude na svačijem repertoaru.