LETNJI KOKTELI SA MALO KALORIJA

30.06.2021.

 

Ništa ne može bolje da rashladi tokom toplih letnjih dana od hladnog koktela. Nažalost, ovi slatki napici dolaze sa tonom kalorija! Neki margarita kokteli imaju više od 700 kalorija, što može prouzrokovati štetu ukoliko ste na dijeti tokom sezone kupaćih kostima.

Dakle, ako vodite računa o unosu kalorija, uzmite u obzir ovih pet letnjih napitaka. Oni su malo slabiji, i sa malo manje kalorija, ali i dalje punog ukusa.

 


Watermelon Martini

 

Ovaj klasični koktel je savršen za dame koje vode računa o kilaži, a žele da popiju nešto ukusno. Sto pedeset grama lubenice sadrži manje od 50 kalorija i zdravu doza moćnog antioksidativnog likopena.

Prvo u blenderu umiksajte 150g lubenice očišćene od semenki i sipajte u čašu. Dodajte 60ml omiljene vodke. Dodajte kap-dve limunovog soka i mrvicu šećera za osvežavajući ukus.

Ovo piće ima približno 200 kalorija po čaši. Takođe ga možete učiniti manje kaloričnim tako što ćete smanjiti količinu lubenice i dodati soda vodu.

 

Mojito

 

Umesto da poručite mojito u kafiću, napravite ga sami, kako biste prilagodili količinu šećera i soka limete, a u cilju smanjivanja nepotrebnih kalorija.

Probajte ovaj recept za ukusni miks koji ima manje od 200 kalorija. Za jedno piće potrebno je umiksati:

1 kašičicu šećera (ili agava nektara)
1/2 limete
3 lista mente
45ml svetlog ruma
soda voda

 

Šampanjac

 

Šampanjac ima iznenađujuće malo kalorija. Jedna čaša od 120ml ima oko 90 kalorija, što ga čini savršenim pićem za one dane kada samo jedna čaša nije dovoljna.

Napravite svoj koktel sa šampanjcem, tako što ćete mu dodati jagode ili breskve za voćkasti ukus.

 

Gin&Tonic

 

Pomešajte jednu do dve čašice džina (u zavisnosti od toga koliko pića planirate da napravite) sa niskokaloričnom dijetalnom soda vodom. Zatim dodajte par kapi limunovog soka ili limunade, malo soka od grejpfruta, ili narandžinu koru za osvežavajući ukus.

Ovakav džin&tonik ima između 90 i 180 kalorija, u zavisnosti od toga koliko džina koristite za koktel.

 

Pina colada

 

Ukoliko ne idete na odmor ove godine, napravite ovaj ukusni koktel i osetićete se kao da ste na plaži.

90ml kokosove vode

60ml soka od kokosa

30ml svetlog ruma

15ml sirupa od šećera i vode

mrvice cimeta za dekoraciju

 

Uživajte u ovim ukusnim koktelima bez krivice i ne zaboravite da pijete odgovorno!