PET KOKTELA SA ROZEOM

05.09.2019.

Ispratite leto sa stilom.

 

Vreme je da ispratimo leto, a nema boljeg načina od onog uz idealno letnje piće, roze. Predstavljamo vam pet koktela sa rozeom koji su savršeni za kraj leta.

 

 

Rosejito

 

Klasični mohito zahteva pet ključnih sastojaka: rum, šećer, sok od limete, soda vodu i mentu. Soda vodu umanjite u korist rozea a umesto šećera, dodajte sirup od šećera i vode.

Sastojci:

Kriške 1 limete

1 kašika sirupa od šećera I vode

50ml crnog ruma

100ml roze vina

10 listova nane

Led

Gazirana voda

Priprema:

Ostavite sa strane jednu krišku limete i list nane, a ostatak izgnječite u čaši. Dodajte led. Sipajte sirup od šećera i vode, rum i vino, i dopunite gaziranom vodom. Dekorišite kriškom limete i listom nane.

 

Rosé Royale

 

Izmenjena verzija koktela Kir Royale, u koji idu creme de cassis i šampanjac, a ovde umesto šampanjca koristite penušavo roze vino.

Sastojci:

2 kašičice crème de cassis

175ml penušavog suvog roze vina

Priprema:

Sipajte creme de cassis u čašu za šampanjac i polako dodajte vino. Lagano promešajte i poslužite.

 

Rosemary rosé spritzer

 

Ovaj koktel odlično osvežava i savršen je napitak za kraj leta.

Sastojci:

1 kašičica vermuta

25ml suvog džina

50ml soka od crvenog grejpa

100ml suvog rozea

Priprema:

Sipajte vermut u čašu za viski, i okrenite je par puta kako bi vermut ostao na zidovima čaše a zatim prospite višak. Dodajte džin, sok od grejpa i vino, promešajte i dodajte par kockica leda. Dekorišite ruzmarinom i poslužite.

 

Rosé Margarita

 

Margarita se pravi sa tekilom, likerom od narandže i sokom od limete i obično se servira sa solju na obodu čaše. U ovoj verziji se koristi roze i himalajska so.

Sastojci:

2 kašike svežeg soka od limuna

2 kašike tekile

100ml suvog rozea

Led

Fina himalajska so

Priprema:

Sipajte sok od limete, tekilu i vino u šejker i napunite ledom. Dobro protresite, a zatim sipajte u čašu čiji ste obod umočili u so. Servirajte.

 

Rosé sangria

 

Ova osvežavajuća rose sangrija savršena je za letnje veče. Dodajte joj 1 kašiku šećera ukoliko volite malo slađe koktele.

Sastojci:

Sok od dve narandže

75ml Grand Marnier-a

750ml rozea

500ml gazirane vode

listovi nane, kriške jagode, maline i narandže za dekoraciju

Priprema:

U velikom bokalu pomešajte sok od narandže, Grand Marnier i roze. Ohladite. Neposredno pre posluživanja dodajte gaziranu vodu i puno leda. Ukrasite kriškama narandže i jagode, malinama i listovima mente.

 

Živeli!