Često postavljana pitanja

Na ovoj stranici možete pronaći odgovore na najčešće postavljana pitanja od strane korisnika E-diskont online prodavnice.

Da li je poručivanje preko interneta bezbedno i pouzdano?

Mi garantujemo za bezbednost svih podataka koje ostavite prilikom registracije i drugih aktivnosti na sajtu. Ono za šta ne možemo da garantujemo su virusi na Vašem računaru ili neodgovorno ponašanje prema sopstvenom korisničkom nalogu.

Da li je registracija na sajtu obavezna pre kupovine?

Registracija je obavezna.

Kako se plaća porudžbina?

Vašu porudžbinu možete platiti na više načina:

1. Pouzećem - gotovinski ili Visa/Master karticama dostavljaču. Kod plaćanja pouzećem pre isporuke nazvaćemo Vas radi telefonske potvrde porudžbine.
2. Platnom karticom - ukoliko Kupac kao način plaćanja izabere platnu karticu potrebno je da u sledećem koraku unese potrebne parametre na osnovu kojih će njegova transakcija biti autorizovana. Unos podataka obavlja se na stranici koja je deo sistema za plaćanje Komercijalne banke AD Beograd koja i pruža uslugu procesuiranja kartice.
3. Žiralnom uplatom (za pravna lica) - po prijemu porudžbine šaljemo Vam profakturu sa tačnim iznosom i brojem našeg žiro računa. Nakon izvršene uplate (odnosno, nakon što ista bude vidljiva na našem računu) u dogovoreno vreme Vam isporučujemo robu.

Kako se isporučuje porudžbina?

Kupcu isporučujemo proizvode sopstvenim vozilima na željenu adresu ukoliko se ona nalazi u reonima dostave prikazanim na našem sajtu. Isporuka robe vrši se do vrata kuće ili stana ukoliko Vaša zgrada ima lift. Ukoliko zgrada nema lift, isporuku vršimo samo do vrata zgrade.

Ko snosi troškove isporuke?

Troškove isporuke snosi kupac ukoliko je iznos porudžbine manji od 4.500,00 dinara i u tom slučaju oni iznose 1000,00dinara, a isporuka je besplatna ukoliko je iznos porudžbine veći od 4.500,00dinara.

Koji je rok isporuke?

Ukoliko je Vaša porudžbina kreirana radnim danima, kao i subotom, do 10:00h, njenu isporuku možete očekivati u toku dana do 14h ili najkasnije narednog radnog dana do 14h.

Porudžbine nakon tog vremena, i tokom nedelje, odnosno praznika, biće procesuirane sledećeg radnog dana. Takođe, postoji i mogućnost dogovora dana koji Vama najviše odgovara.

Za pravna lica, isporuka je nakon izvršene uplate.

Koji je period za reklamaciju?

Pri pijemu porudžbine, potrebno je da proverite da li se primljeni artikli slažu sa onima na računu, a u slučaju da nešto nedostaje novačani iznos tog artikla vraćamo na licu mesta, ili vršimo naknadnu dostavu idućeg dana. Naknadne reklamacije ne uvažavamo.

Koje su prednosti poručivanja online?

Na prvi pogled, internet je nezamenljiv. Na drugi pogled, nesrazmerno je štedljiv u odnosu na oflajn kupovinu. I poslednje, neodoljivo na internetu plaćate karticom, bez stresa...saznaj više

Da li moram da imam praznu ambalažu za artikle za koje je naznačeno da imaju povratnu ambalažu?

Da.

 

Koje je najranije vreme dostave?

Radnim danima:

  • Ukoliko kreirate porudžbinu do 10:00h, najranije može biti dostavljena istog dana do 14h
  • Ukoliko kreirate porudžbinu nakon 10:00, najranije može biti dostavljena narednog dana do 14h

Subotom:

  • Ukoliko kreirate porudžbinu do 10:00h, najranije može biti dostavljena istog dana do 14h
  • Ukoliko kreirate porudžbinu nakon 10:00, najranije može biti dostavljena u ponedeljak do 14h