POKLON ZA SLAVU

08.11.2018.

Šta poneti kao poklon na slavu?

 

Sezona slava je pred nama, i donosi nam dilemu šta pokloniti svojim domaćinima. Iako slavski pokloni prema našoj crkvi nisu obavezni, ipak vam savetujemo da vašem domaćinu i domaćici ponesete neki praktični poklon. Naravno, sa vinom nikada nećete pogrešiti, a mi vam predlažemo vina iz Francuske, Italije i Srbije kojima ćete ostaviti dobar utisak.

Takođe vino možete upotpuniti i cvećem za domaćicu, kao i bombonjerom ili čokoladom za decu.

 

Francuska vina

 

Cabernet Syrah J.P. Chenet

Ovo suvo crveno vino odlikuju cvetne i voćne note, a svežeg je ukusa i crveno purpurne boje. Idealno je služiti ga na temperaturi od 14°C do 16°C.

 

Grand Sud Merlot

Ovo kvalitetno suvo crveno vino odlikuje rubin crvena boja sa ljubičastim nijansama i mirisima višnje i bobičastog voća.  Ono se odlično slaže uz salate, teletinu i testenine, a servirati rashlađeno na temperaturi od oko 16°C do 18°C.


Cinsault-Grenache J.P. Chenet

Još jedno odlično J.P.Chenet vino, sa mirisom jagoda i cvetnim notama. Idealno je uz testenine, razne vrste čorbi, predjela i deserte. Služi se na temperaturi od 8°C do 10°C.

 

 

 

 


Italijanska vinaFriso Montepulciano D' Abruzzo

Friso Montepulciano D' Abruzzo je vino rubin crvene boje sa naznakama zrelog, crvenog voća. Odlično se slaže uz belo i crveno meso, paste i sireve, i služi na temperaturi od 16-18C.


Merlot Veneto

Suvo crveno vino Merlot vinarije La Cacciatora potiče iz regije Veneto i napravljeno je od istoimene sorte grožđa. Intezivnog je ukusa koji podseća na trešnje sa kiselinama koje se osećaju pri završnici.


Peppoli Chianti Antinori

Predstavnik vinarije Antinori iz Toskane, Italija je Chianti Peppoli. Ovo crveno vino rubin boje je karakteristično po ukusima višanja i ribizli. Na odsjaju ima ljubičaste nijanse, dok mirisom podseća na vanilu.

 

 

 

 

Srpska vina


Tribus Villa Pinot Noir

Tribus Villa Pinot Noir je vino sa ukusom sladića, lagane strukture i srednje postojanosti. Ima mirisnu aromu zrelog voća, crnog voća, šljive, sladića, sa malo začina crnog bibera, vanile i mirisa tosta.

 

Cabernet Sauvignon Rubin

Crveno suvo vino vinarije i destilerije Rubin iz Kruševca sorte grožđa Cabernet Sauvignon je elegantnih tonova i pitko vino. Crvene rubin boje, ovo vino odiše mirisom trešanja i kupina. Veoma je izbalansiranih aroma.

 

Regent Reserve Aleksandrović

Regent Reserve vino je mešavina merloa i caberne sauvognona. Odlikuju ga arome borovnica i kupina, dok mu je boja izrazito crveno purpurna. Tanini Regent vina vinarije Aleksandrović su glatki, dok završnica podseća na ukus trešanja.