UPOZNAJTE JAPANSKU DESTILERIJU MASAHIRO

24.01.2024.

 

Masahiro destilerija je osnovana 1883. godine od strane Shobun Higa, čiji je otac Shozoku Higa, bio glavni kuvar bivše Kraljevine Rjukju. Uz pomoć ogromne reputacije Shozoku Higa kao i porodičnih veza, destilerija je dobila licencu za proizvodnju tradicionalnog okinavskog alkoholnog pića „avamori“ i od tada postaje poznata kao jedna od najstarijih destilerija.

Shozokuova strast prema kuvanju danas se može pronaći u filozofiji Masahiro destilerije koja viski proizvodi isključivo ručno i uz najviši kvalitet.

 Unapređujući tradiciju najsavremenijom poslovnom filozofijom, destilerija Masahiro je prva destilerija na Okinavi koja je sertifikovana prema ISO 9001 (međunarodni standard za sistem upravljanja kvalitetom), dok je njeno slikovito okruženje privuklo turiste i ljubitelje alkoholnih pića.

Godine 2018, vlasnik osme generacije Masayasu Higa uspešno je predstavio Okinawa Gin, što je bio njegov prvi pohod na zanatski viski i početak njegove ambicije da postane jedan od vodećih svetskih proizvođača vrhunskog viskija.

 

Probajte Masahiro Pure Malt 12yo viski ove destilerije, i uživajte u aromama zrelih citrusa, praćenih slatkim notama suve kajsije, džema od šljive, orašastih plodova i meda.