KOKTEL BLUE FROG

17.03.2017.

Ukus Plave Žabe će Vas oduševiti.

 

Ono što koktele svakako izdvaja od ostalih pića jeste njihov ukus, koji je često prijatniji od većine alkoholnih napitaka, pogotovo žestokih, koji se piju u nerazblaženom stanju. Čak i za one koji traže jačinu pića, kokteli su najbolje rešenje, jer su često mnogo snažniji od čistih napitaka.

Blue Frog spada među jedne od omiljenih koktela u svetu i kod nas, a kako je veoma jednostavan za pravljenje, možete ga smućkati i u svom domu. Kako za ovaj koktel postoje dva popularna recepta, ovom prilikom Vam predstavljamo oba.

 

Sastojci za Blue Frog – varijanta prva

 

Prva varijanta Blue Frog koktela podrazumeva mešavinu koja neće imati plavu boju, te nemojte da Vas iznenade sastojci. Za jednu čašu koktela biće Vam potrebno 15 ml vodke, 1,5 dcl limunade, kocke leda i kriške limuna za dekoraciju.

Pošto je vodka baza ovog koktela, predlažemo da nabavite neku skuplju, kako bi piće imalo što kvalitetniji ukus.

Kako smućkati koktel?

Prva varijanta Blue Frog koktela blaža je, jednostavnija za pravljenje i jeftinija od druge verzije, te ukoliko se rešavate za nju nećete morati mnogo vremena i umeća da potrošite ni na šejkiranje.

Biće dovoljno da preko kocki leda prelijete vodku i limunadu, dobro izmućkate ili promešate i ukrasite kriškama limuna za potpuni ugođaj.

 

Sastojci za Blue Frog – varijanta druga

 

Kako se pravi koktel plava zaba - blue frog

 

Blue Frog u drugoj verziji znatno je skuplji, ali i jači. Ovo je ujedno i prava verzija ovog koktela, jer je zaista plave boje i očaravajućeg ukusa. Zbog neobične nijanse, treba ga služiti isključivo u čašama od tankog, providnog stakla, nikako u mat verzijama ili zamućenog stakla.

Za Blue Frog u „pravoj“ varijanti biće Vam potrebni, pored leda, i 0,3 cl tekile, isto toliko vodke i džina, kao i dva decilitra nekog energetskog pića po Vašem izboru. Za sam kraj, i postizanje plave boje, trebaće Vam liker Blue Curacao, koji će dodati jačinu ovom koktelu i istovremeno ga obojiti.

 

Šejkiranje sastojaka

 

Sve sastojke za Blue Frog, osim plavog likera, trebalo bi da izmućkate u šejkeru u koji ćete najpre postaviti led, a zatim alkoholne napitke. Ovo je jedan od onih koktela koji ne zahtevaju mrvljeni led, te će i kocke sasvim dobro poslužiti.

Kada ste sve izmiksali, dodajte liker Blue Curacao, koji je ujedno i odgovoran za naziv ovog koktela. On se dodaje na samom kraju da bi dodao boju ovom napitku i da se ne bi u potpunosti pomešao sa ostalim pićima, te ujedno promenio ukus koji bi Blue Frog trebalo da ima – slatkast, jak, opijajući.

Služite ga u čašama od tankog stakla. Ako se, pak, rešite za šotove ili manje čaše, poput čašica za tekilu, onda ga treba piti na ex.

Za veće kućne žurke predlog je serviranje u bokalu od tankog stakla iz kog će se Blue Frog sipati u šotove, dok je za manja okupljanja najbolje pripremiti Blue Frog u klasičnim čašama za koktele u vidu obrnutog trougla. Za kraj, kao dekoraciju, dodajte mu kišobrančić i dozvolite ovoj žabi neobične boje da Vas opije i učini Vaš provod u potpunosti nezaboravnim!