BRUNCH BEOGRAD

03.06.2024.

 

Brunch Beograd: Omiljena Beogradska mesta za brunch

 

Šta je brunch u Beogradu?

 

Brunch kao koncept u svetu je odavno popularan, a u poslednje vreme sve više prestoničkih lokala ima svoju ponudu za ovaj obrok. Kao što i sam naziv kaže, brunch je obrok koji se služi između doručka (breakfast) i ručka (lunch) i uglavnom se vezuje za dane vikenda jer nam omogućava da duže spavamo i uživamo u neradnim danima. 

 

 

Šta je primamljivo kod bruncha u Beogradu?

 

Ono što je zapravo primamljivo kod brunch-a jeste njegova raznovrstnost, kao i prilika za druženje sa dragim ljudima u opuštenoj atmosferi. Što se same hrane tiče, brunch obično podrazumeva jaja na razlilite načine, sendviče, voće, peciva, sireve, voćne jogurte, salate i naravno ispijanje kafe.

 

Proverite širok asortiman namirnica za brunch u EDISKONT.rs prodavnici

 

Jaja L Klase 360/1 Mednjak, saznajte više >>>

 

Penne Ziti Rigate 500g Reggia, saznajte više >>>

 

Hleb Tost 500g Tvojih 5 minuta, saznajte više >>>


Sir Gorgonzola Zanetti 48%mm 1kg, saznajte više >>>

 

Aqua Viva Voda 1L u staklenoj flaši - povratna ambalaža u paketu od 12 flaša, saznajte više >>>

 

Kada je nastao brunch?

 

Veruje se da je ovaj koncept nastao u 19. veku među bogatašima u Velikoj Britaniji koji su u to neko vreme, između doručka i ručka pili čaj, pa su uz to gricakali i raznovrsne specijalitete. Kasnije, u 20. veku brunch je postao veoma popularan u Americi, a naročito u Njujorku. Vremenom, ova ideja je zaživela i kod nas, a ovo su samo neka mesta u Beogradu gde možete uživati u brunchu:

 

 

Omiljena mesta za Brunch u Beogradu
 

1. Mama shelter – Svake nedelje od 12 do 17h u ovom restoranu u ponudi je brunch koji nije samo popularan zbog raznovrsne i ukusne hrane već i zbog same lokacije, a u pitanju je terasa sa pogledom na Beograd koja će vam dodatno ulepšati vikend.

2. Kafeterija – Za ovaj subotnji bruch se traži mesto više i traje od 9 ujutru do 2 popodne. Na meniju je 9 jela, kao i kokteli i deserti. 

 

3. Buena vida – Ukoliko želite da osetite duh Meksika u Beogradu i isprobate meksičke delikatese i sve to uz muziku i ples, onda morate posetiti restoran Buena Vida, a svakog vikenda od 9 do 13.30 časova oni organizuju brunch. 

 

4. Toro Latin GastroBar  - Još jedan restoran koji nas vodi u Latinsku Ameriku, a vikendom od 9 ujutru do pola 2 popodne ovde možete uživati u preukusnom brunchu.

 

5. Frida – još jedno veoma zanimljivo mesto koje nedeljom od 13 do 18 sati nudi švedski sto najinteresantnijih zalogaja iz južnoameričke: peruanske, meksičke i argentinske  kuhinje. 

6. Mama – Ukoliko ipak više volite italijansku i mediteransku kuhinju, naša preporuka je da odete u restoran Mama. Brunch se ovde služi isključivo nedeljom od 12 do 17 sati.

 

7. Ambar – Ukoliko vam se ipak najviše jedu domaći specijaliteti sa najkvalitetnijim lokalno nabavljenim sastojcima restoran Ambar jer pravo mesto za vas! A njihov brunch meni je pažljivo osmišljen kako biste uživali u raznolikosti ukusa i potpunom zadovoljstvu gastronomskog iskustva Srbije.

 

8. Restoran Zvezdara teatar -  subotom i nedeljom organizuju brunch na bazi švedskog stola, a između ostalog ovde ćete pronaći: slane i slatke pite, prženice, proju, poparu, palačinke, jaja, pa čak i kuvana jela.

 

9. Topčiderac – Vikendom od 12 do 18h uz ukusnu hranu i opuštajuću muziku ovde ćete sigurno uživati sa dragim ljudima. Brunch je na bazi bife stola gde na jednom mestu možete probati skoro sva jela iz njihove bogate ponude.

 

10. Birds  - idealno mesto za sve ljubitelje manjih, finih ukusa i slatkih zalogaja idealnih za brunch.
 

I za kraj treba da znate da su brunchevi obično organizovano po principu ,,All you can eat”, što znači da platite određeni iznos i možete da jedete i pijete koliko god poželite. Prijatno!