UPOZNAJTE VINARIJU GALOT

31.10.2019.

 

 

Galot Vinarija se nalazi u Južnom Banatu, u Banatskom Karlovcu, koji je udaljen od Beograda 60 km. U svom vlasništvu ima 20 hektara vinograda smeštenih na obroncima Deliblatske peščare, koja predstavlja nekadašnji deo praistorijske pustinje nastale povlačenjem Panonskog mora.

 

Prelepe peščane dine obasjane suncem bile su mesto na kojem se prostirala velika površina vinograda koji su unosili život i lepotu na Bečkom dvoru u vreme vladavine Marije Terezije. Upravo zahvaljujući njoj, došlo je do naglog razvoja i procvata vinogradarstva u ovom delu Banata. Vinarija Galot želela je da tradicija i duh nekadašnjih starih i poznatih vinograda Marije Terezije sada dišu novim suncem kroz njihove vinograde.

 

 

Kapacitet vinarije je 120000 litara. Vinarija je moderno opremljena sa inox tankovima, kontrolisanom fermentacijom koja omogućava da proizvodnja vina bude po najvišim standardima.

Za sve ljubiteljie vina kao posebno mesto za uživanje i prepuštanje svim čulima izdvaja se degustaciona sala urađena u vinskom etno stilu, sa kapacitetom do 70 osoba.

Pored obilaska vinarije, vinograda, degustacije vina uz ručak, postoji i mogućnost organizacije poslovne prezentacije, seminara, team buildingea, kao i drugih poslovnih i privatnih događaja.