PET RAZLOGA DA PIJETE ROZE NA DAN ZALJUBLJENIH

01.02.2018.

Zašto je roze idealno vino za ovaj praznik

 

 

Dan zaljubljenih je praznik kao nijedan drugi. Tradicionalni zimski praznici koji su iza nas, Nova godina i Božić, vrte se oko porodice, prijatelja, hrane i zabave. Rođendani takođe. Ipak, Dan zaljubljenih je jedinstven. Nije za velike grupe već je namenjen za dvoje, i često podrazumeva pažljivo pripremljen obrok - večeru uz sveće ili romantični piknik. Zato, ako ste se zapitali koje vino najbolje ide uz Dan zaljubljenih, tu smo da pomognemo!

 

Dakle, šta odabrati? Prema našem mišljenju, odgovor je jednostavan - roze!  A evo i zašto:

 

1. Roze je boje

Možda ćete reći da je to takav kliše. Ali, zar to nije i poenta? Ako postoji i jedan praznik koji spada u stereotipne, sentimentalne, potpuno obojene u ružičasto i crveno ... to je Dan zaljubljenih.

 

2. Nešto kao i ljubav, roze se vrti oko kompromisa

On voli crveno, a ona belo vino. Na Dan ljubavi, bilo bi najbolje za sve da se nađu negde na sredini. :)
Roze se nalazi negde između crvenog i belog vina. Pravi se tako što sok grožđa upija ukuse i boju od kože grožđa od kog se pravi crveno vino (samo vremenski kraće). Jednostavno rečeno, roze zadovoljava ljubitelje i crvenog i belog vina.


3. Takođe dolazi i u varijanti sa mehurićima

Penušava pića imaju tu moć da učine da polu-savršen sastanak izgleda mnogo bolje nego što jeste. Ako je Dan zaljubljenih proslava ljubavi, a penušavo vino savršeno piće za proslave svih oblika i veličina, onda je penušavi roze u potpunosti odgovarajuće piće za praznik ljubavi.

 

4. Može vam pomoći da uštedite (kako bi na poklon potrošili više:))
Da biste kupili kvalitetan roze (koji odgovara kvalitetu vaše veze) nećete morati da potrošite pozamašnu sumu. Jeftino belo ili crveno vino može se odmah prepoznati, dok sa rozeom to baš i nije slučaj.

 

5. Savršeno ide uz čokoladu

Roze vino (ali ono slatko, ne suvo) savršeno se slaže uz mlečnu čokoladu, belu čokoladu, kao i neke čokoladne deserte.

 

 

Bez obzira da li odaberete suvo ili slatko, penušavo ili bez mehurića, roze vina imaju savršeni balans osvežavajućeg, voćnog i kiselog, što ih čini odličnim uz sve vrste hrane.

U našoj online prodavnici naći ćete izvrsnu ponudu roze vina, na vama je samo da odaberete i nazdravite vašoj ljubavi. Živeli!