EDISKONT NA KONFERENCIJI O ELEKTRONSKOJ TRGOVINI

14.06.2017.

 

 

 

Preduzeće SCB učestvovalo je na konferenciji „Elektronska trgovina u Srbiji – siguran put za kupovinu na internetu” u organizaciji Narodne banke Srbije.

Zoran Adamović je govorio na panelu “Da li je za male trgovce e-trgovina veliki problem?”. Tokom panel – diskusija predstavnici Narodne banke Srbije, preduzeća i banaka, IT pravnici i eksperti za elektronsku trgovinu podelili su svoja iskustva i razmenili mišljenja o tome kakvo mesto usluga e-trgovine zauzima u poslovnoj strategiji srpskih banaka, zašto u javnosti i dalje postoji percepcija da je ovaj servis skup i nedostupan, da li je akcenat samo na velikim trgovcima ili je potencijal upravo u malim trgovcima.
Na konferenciji je bilo reči i o pokretanju, vođenju i razvoju e-poslovanja iz Srbije, sa akcentom i na domaće i na inostrana tržišta, na koji način su učesnici panela rešili probleme elektronskog zaključivanja ugovora, plaćanja i naplate, uvoza, izvoza i dostave robe, oglašavanja svojih proizvoda, obračunavanja poreza, pružanja podrške korisnicima, rešavanja reklamacija.
Pored toga, razgovaralo se i o značaju e – trgovine u Srbiji kako za velike sisteme tako i za sve one koji to žele da postanu, zatim o tome kakva je percepcija internet preduzetnika u vezi sa e – commerce uslugom poslovnih banaka i o Narodnoj banci Srbije kao regulatornom telu, načinu na koji se koristi PayPal, koji su to alternativni metodi plaćanja (kriptovalute).