PREDSTAVLJAMO LE BRUN NAPOLEON FRENCH BRANDY

19.05.2021.

 

Brendi je alkoholno piće proizvedeno destilacijom vina ili fermentisanog voćnog soka. Ovo voće najčešće je grožđe, mada se brendi može praviti i od jabuke, kajsije, breskve i drugog voća. Proizvodi se širom sveta kao konjak, armanjak, pisco, eau-de-vie i tako dalje. Brendi je takođe bilo jedno od najpopularnijih žestokih pića koje se služilo u prvim barovima, zbog čega se nalazi u najboljim klasičnim koktelima.

 

Brendi je dobio ime od holandske reči brandewijn, što znači „izgorelo vino“. To je liker destilovan iz vina ili drugih fermentisanih voćnih sokova. Standardni brendi pravi se od grožđa a kada se pravi sa drugim voćem, klasifikuje se kao brendi sa ukusom ili eau-de-vie. Brendi se proizvodi širom sveta, a neki regioni su poznati po proizvodnji određenih stilova brendija. Iako se postupak pravljenja brendije razlikuje od jedne do druge vrste, kao i destilerije, u njegovoj proizvodnji postoje četiri osnovna koraka. Prvo se voće fermentira u vino koje se zatim destiluje u alkohol. Kada se destilacija završi, započinje proces starenja. Ovaj korak je ključ za razlikovanje kvaliteta i raznolikosti brendija. Poslednji korak je mešanje ove tečnosti sa drugim brendijima i vodom, po ukusu i jačini. Većina brendija se flašira sa 40 procenata alkohola.

 

Kako piti brendi

Većina brendija može da se pije čista ili sa ledom. Uobičajeno je da se pije iz specijalne čaše sa velikim balonom koji zadržava aromu iznad brendija sobne temperature. Gotovo svi brendiji su dobar digestiv i piju se nakon večere.

Brendi je takođe odličan sastojak koktela. To je jedno od najčešćih osnovnih alkoholnih pića za klasične koktele.

 

Predstavljamo Le Brun Napoleon French Brandy

 


 

Le Brun Napoleon French Brandy je brendi nemačke porodične kompanije Wilhelm Braun Erben GmbH & Co. KG, koja se počev od 1859. godine bavi proizvodnjom alkoholnih pića.

 

Le Brun French Brandy proizvodi se u Francuskoj destileriji sa više od 150 godina iskustva u proizvodnji. U hrastovim buradima sazreva najmanje dvanaest meseci.

Blaga i složena nota, koristi se za čistu konzumaciju, mešanje koktela, i u pripremi hrane.

 

Sadrži 36% alkohola.

 

Kliknite ovde da kupite Le Brun Napoleon French Brandy.