SMUĆKAJTE KOKTEL BLUE LAGOON I NA PLAŽI STE

15.08.2016.

Blue Lagoon koktel koji se najčešće naručuje na plaži...

 

Nisu svi kokteli isti, baš kao ni sva alkoholna i bezalkoholna pića. Za one koji preferiraju jače ukuse sa notom gorčine i kiselosti tu je Margarita, sve bez izuzetka oduševljava Cosmopolitan, dok oni koji priželjkuju osvežavajuće ukuse više piju Mohito.


Kako ukusom i mirisom, kokteli nas mogu oduševiti i svojom bojom, te je Blue Frog jedan od najpopularnijih koktela i zbog svoje luckaste nijanse, kao i češćeg služenja u šotovima koji se piju naiskap, te je posebno zanimljiv.
Plavu boju ovom koktelu daje liker Blue Curacao, koji se koristi i za Blue Lagoon.


Blue Lagoon jedan je od koktela koji se, kako pokazuju istraživanja, najčešće naručuje na plaži. Piju ga podjednako oba pola, i gotovo je neizostavan kao sastavni deo ludih letnjih žurki. Preplanula koža, more, pesak i izbledela kosa savršeno se slažu uz Blue Lagoon, pa zašto ne biste pokušali da taj osećaj evocirate i kod kuće?


Sastojci za Blue Lagoon koktel


Za Blue Lagoon u jednoj čaši biće Vam potrebni 0,3 dcl vodke, 0, 3 dcl Blue Curacao likera, 0,1 dcl soka od limuna (bez šećera) i Sprite. Led se, svakako, podrazumeva.


Kada nabavljate Blue Curacao liker, predlog je da ga iskoristite i za Blue Frog koktel, te da napravite koktel veče uz ovaj i koktel Blue Lagoon.


Poželjno je, kao i u mnogim drugim koktelima, da vodka bude što boljeg kvaliteta kako bi ukus ovog napitka bio kompletan.

 

Kako se pravi blue lagoon koktel


Kako napraviti koktel Blue Lagoon?


Led u kockama – može i mrvljeni, mada se ovde dozvoljava i krupnije formiran led – trebalo bi postaviti u šejker ili veću čašu. Preko leda prelijte vodku i sok od limuna bez pulpe, te promešajte ili promućkajte.


Zatim dodajte Blue Caracao za dodavanje boje i blago promešajte, kako bi ovaj liker obojio koktel i dodao mu jačinu. Na kraju, za razblažavanje, možete uliti Sprite-a po želji, do vrha čaše ili pak do polovine, već u zavisnosti od Vašeg ukusa i podnošenja alkohola.


Sprite je posebno pogodan za ovu kombinaciju jer razblažava i bezbojan je, dok se njegov ukus ujedno slaže sa slatkim podtonom Blue Lagoon-a. Kisela voda se u ovom slučaju ne preporučuje jer će razvodniti ukus, dok tonik može da bude dodat ako volite jaču aromu limuna, što ovom koktelu, ipak, nije cilj – klasičan ukus Blue Lagoon-a je slatkast.


Kako servirati Blue Lagoon?


Blue Lagoon je najbolje servirati u klasičnim trouglastim čašama za koktele, pravljenim od što tanjeg stakla. Ako nemate takve čaše, mogu poslužiti i čaše za crno vino, kojima ćete dodati kišobrančiće i krišku pomorandže ili limuna za dekoraciju.
Ako za žurku kombinujete Blue Lagoon i Blue Frog, onda znajte da bi ovaj prvi isključivo trebalo služiti u čašama za koktele, dok se drugi može sipati i u šotove i ispijati na ex.


Kako je njihova dominantna boja plava, predlog je da sve bude u ovom tonu, od podmetača do nadstoljnjaka i salveta. Pustite mašti na volju, te dodajte i pojedine morske elemente kao dekoraciju, poput školjki i činija sa vodom u koje ćete postaviti sveće.


Letnja žurka uz Blue Lagoon koktel  može da počne!