BEZALKOHOLNI KOKTELI

17.06.2016.

Vitaminski bezalkoholni kokteli, kokteli za vrele letnje dane...

 

Bezalkoholni kokteli – uživanje u ukusima, mirisima i bojama


Iako su alkoholni kokteli postali jedan od omiljenih napitaka u noćnom izlasku ili kao osveženje uz ručak i u našoj zemlji, i njihove bezalkoholne verzije dobijaju sve više pristalica i postaju sve traženije piće kako u restoranima, barovima i kafeima, tako i na stolovima u domaćinstvima.


Činjenica je i da su bezalkoholni kokteli postali i jedan od najpopularnijih napitaka i među pripadnicama lepšeg pola, te ako želite da budete u trendu i da oduševite svoje žensko društvo posebnim pićima, onda su sledeći kokteli prava stvar za Vašu narednu žensku žurku, pidžama parti ili osveženje uz kafu i neizbežni tračeraj. Okrenite se ukusima, mirisima i bojama, jer će ovi kokteli sigurno obeležiti narednu sezonu i doneti Vam pravo uživanje!

 

Bezalkoholni kokteli


Vitaminski bezalkoholni kokteli


Vitaminski kokteli izdvajaju se kako zbog svog ukusa, tako i zbog sastojaka koji predstavljaju pravu vitaminsku bombu i značajno utiču na Vašu kosu i ten, ali i dobro raspoloženje – jednom rečju, na Vašu lepotu. Savet je da se ovi kokteli konzumiraju svaki dan, te su posebna preporuka kao piće uz doručak ili ručak sa prijateljicom ili uz kafu sa koleginicama.
Kokteli od jabuka predstavljaju mešavinu soka od jabuka sa pravim jabukama. Pet kašika soka od jabuka treba izblendati sa tri oljuštene i iseckane jabuke, čemu ćete dodati led, čašu hladnog mleka i, za poboljšanje ukusa, kašičicu meda. Kokteli sa jabukama mogu se pripremati i uz jedan isceđen limun umesto mleka, ako ste na posebnoj dijeti.


Najpopularniji su, međutim, kokteli od bobičastog voća. Jedan primer predstavlja mešavinu čaše hladnog soka od jagoda i čaše soka od borovnica, uz dve kašike šlaga, koje treba pomešati u blenderu. Po želji, tome dodajte led. I kokteli od malina veoma su popularni, a predstavljaju mešavinu šake malina, leda i pola čaše soka od malina, uz dodatak malo meda, odnosno izmiksanu mešavinu soka od malina i kupina sa šlagom.


Kokteli za vrele letnje dane


Ništa Vas ne može osvežiti u vrelim danima kao bezalkoholni kokteli, pogotovo zato što će Vam pružiti pravo rashlađenje od kog Vas sutra neće boleti glava. Zato su naš prvi predlog kokteli sa ledenim čajem: prvi od njih je miks čaše soka od kajsija, izblendane dve oljuštene kajsije, 8 kašičica indijskog ili crnog čaja, tonika i malo limunovog soka i, po želji, šećera; dok drugi predstavlja mešavinu pola litre ledenog čaja od breskve, leda, pola čaše tonika i soka od jednog limuna.


Vrele letnje dane osvežiće i kokteli poput onog od lubenice, u kom se meša četvrt litre kisele vode sa medom, sokom od pola limuna i izmiksanih 400 g lubenice (bez semenki). Dobar izbor je i miks od soka od šargarepe, pomorandže i jabuke, koji dodatno može zasladiti malo meda. Naravno, ovi kokteli zahtevaju i mrvljen led, koji ćete lako dobiti u blenderu.


Na samom kraju, predlažemo i da pojedini kokteli budu u svojoj bezalkoholnoj verziji, te se tako možete počastiti jednim Sex on the beach, ako u blenderu pomešate sok od brusnice, pomorandže, breskve i ananasa (po 50 ml) i ledom. Sve ukrasite višnjama i uživajte!