UPOZNAJTE BREND JAPANSKIH VISKIJA KUJIRA

16.01.2024.

 

Kujira na japanskom znači "kit". Kit je simbol slobode, velikodušnosti i mira. Narod Rjukjua i Okinave smatra kita, najveću životinju na svetu kojim obiluje Tihi okeanu koji okružuje ostrva, kao čuvara mira i prirode.

 

Proizvodnja

Kujira viski se pravi od odabranog pirinča Indica i koristi jedinstvenu buđ "crni koji", koja je autohtona u ovom regionu, za saharifikaciju, fermentaciju i destilaciju. Rezultat je izrazit viski duboke boje ćilibara koji je sazrevao u hrastovim bačvama. Ostrva Rjuku su suptropski arhipelag koji se nalazi na najjužnijem delu Japana. Topla i vlažna klima tokom cele godine ubrzava sazrevanje viskija do nekoliko puta brže nego u blagoj klimi, pojačavajući jedinstvenu aromu pirinča i stvarajući zaobljeno telo.

 

 

Alkoholna pića su odraz sredine u kojoj se proizvode. Škotska je poznata po svom visokokvalitetnom ječmu, što je čini glavnim proizvođačem i pionirom viskija od slada. S druge strane, Sjedinjene Američke Države su svojom proizvodnjom kukuruza učinile burbon viski globalno popularnim alkoholnim pićem. Slično tome, pirinač je osnovna hrana u Japanu i suštinski predstavlja japansku kulturu. U drevnim vremenima, ljudi iz Rjukjua su pravili destilovana alkoholna pića i predstavljali ih na kraljevskom dvoru. U moderno doba, alkoholna pića odležala u buretu postala su popularna među američkim vojnicima stacioniranim na Okinavi. Takođe je poznat kao Rjukju viski. Rođen iz jedinstvenog teroara i tehnika proizvodnje alkohola na ostrvima Rjukju, Kujira Rjukju viski predstavlja novu vrstu žestokog pića kojoj je suđeno da dobije vodeće prisustvo u svetu viskija.

 

 

Kujira Inari Viski  Kujira 5yo Viski