ŠTA PONETI NA SLAVU?

07.11.2017.

Koji je idealan poklon za slavu?

 

Sezona slava je počela a sa njom i dilema šta poneti na poklon domaćinima. Tradicionalno na slavu se nose čokolade za decu, kafa i cveće za domaćicu i alkoholno piće za domaćina. Iako je rakija tradicionalno piće kod Srba, ipak je vino to koje je simbol elegancije i dobrog ukusa, pa Vam predlažemo 10 vina sa kojima nećete pogrešiti.

 

Merlot Vino Plantaže 13.jul

Merlot je čuvena francuska sorta koja u podgoričkim vinogradima čuva svoje najbolje karakteristike. Vino je rubin crvene boje, karakterističnog ukusa i mirisa koji podseća na cvet ruže. Merlot je izuzetnog bukea i punoće.

Odlično ide uz crveno i belo meso, svinjetinu i suhomesnate proizvode, ali i uz deserte.

Servirati ga na temperaturi od 16°C do 18°C.

 


 

 

Vranac Vino Plantaže 13.jul

Crnogorski Vranac vinarije Plantaže je kvalitetno crveno vino. Ovaj sortni Vranac je intezivne rubin boje. Mirisom podseća na šljive i bogato je punoćom i alkoholom. Slatkih je tonova i ostavlja utisak topline.

Preporučuje se uz jela od divljači, masne sireve, crveno meso, riblje specijalitete i pečenja.

Servira se na temperaturi od 16°C do 18°C.

 


 

 

Cabernet Sauvignon Rubin

Crveno suvo vino vinarije i destilerije Rubin iz Kruševca sorte grožđa Cabernet Sauvignon je elegantnih tonova i pitko je vino. Crvene rubin boje, ovo vino odiše mirisom trešanja i kupina. Veoma je izbalansiranih aroma.

Služiti Rubin Cabernet Sauvignon na od 17°C do 18°C.

 


 

Casa Campo Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon Casa De Campo je kvalitetno suvo crveno vino koje potiče iz regije Central Valley iz Čilea. Intezivne je rubin crvene boje i podseća mirisom na višnje. Ukus Cabernet Sauvignona je nalik zelenom biberu i borovnicama.

Služiti uz crveno meso, jela sa roštilja i divljači.

Servirati rashlađeno na 18°C do 20°C.

 


 

Tikveš Alexandria Cuvee Crno

Alexandria Cuvee Crno vino je kupaža merloa, vranca i kaberne sovinjona. Odlikuje se intenzivnom rubin-crvenom bojom i kompleksnim aromama crvenog i crnog voća. Dominiraju trešnje, šljive, maline i crne ribizle, kao i mirisi suvog duvana, dima, bibera i cimeta. Na nepcu je kompleksno sa punim telom i jakim začinskim finišom.


 

Aurelius Vinarija Kovačević

Aurelius je suvo crveno vino vinarije Kovačević. Ovo vino sa Fruške Gore je tamno crvene boje i vrlo guste teksture. Odležalo je u buradima od hrastovine. Aurelius je kupaža merloa i kaberne sovinjona.

Služiti ga na na temperaturi od 17˚C.


Cabernet & Merlot Cilić

Kombinacija Cabernet sauvignona i Merlota vinarije Cilić iz šumadijsko-velikomoravskog regiona je suvo crveno vino mirisa voća i hrastovine u kojoj je odležalo. Vrlo je zanimljivo vino jer ga najviše odlikuje miris crvene paprike i crvenog bibera.

Najbolje se slaže uz teletinu i jagnjetinu.

Sadrži 13,5% alkohola.

Servirati rashlađeno na temperaturi od 18°C do 20°C.


 


Vino Vranac Tvrdoš

Vranac vinskih podruma manastira Tvrdoš je odležalo u hrastovim bačvama. Prepoznatljiv je po ukusu brusnica i prepečenog hleba. Osvežavajućeg je ukusa sa prijatnim kiselinama koje traju do same završnice.

Sadrži 13,5% alkohola.

Servirati na temperaturi od oko 12°C.

 


 

 

 

Vino Vladika Plantaže

Vladika je vino koje je nastalo povodom 50 godina postojanja vinarije Plantaže. Predstavlja kupažu vranca, kaberne sovinjona i merloa. Ovo snažno vino je odležalo u buradima od hrastovine. Arome su mu duboke i podsećaju na šumsko voće i vanilu. Zanimljivo je da se u njemu osećaju ukusi kupina, borovnica, brusnica i šljiva, u kombinaciji sa nijansama kafe, duvana i zemlje.

Preporučuje se uz biftek, jela sa roštilja, crveno meso, jagnjetinu i teletinu.

Servirati ga na temperaturi od 16°C do 18°C.


 

 

Regent Reserve Aleksandrović

Regent Reserve vino je mešavina merloa i kaberne sovinjona. Odlikuju ga arome borovnica i kupina, dok mu je boja izrazito crveno purpurna. Tanini Regent vina vinarije Aleksandrović su glatki, dok završnica podseća na ukus trešanja.

Regent sadrži 13,5% alkohola.
Odličan je uz sva jela od divljači, testenina i ostalih jela jakog ukusa.

Servirati ga na temperaturi od 16˚C do 18 ˚C.