VINO I PIZZA

17.01.2019.

Koje vino kombinovati uz pizzu?

 

Možda tako ne deluje ali ništa ne upotpunjuje ukus pizze od osvežavajuće čaše vina. Ako tražite savršeno uparivanje pizze i vina, znajte da je sve u kombinovanju njihovih ukusa. Ovo su neke od naših omiljenih kombinacija kojima se možete prepustiti već večeras.

 

 

Pinot Noir i pizza sa sirom

 

Pošto pizza sa sirom nije tako jaka kao pepperoni pizza ili pizza sa piletinom, uparite je sa laganim i voćnim crnim vinom. Pinot Noir lepo će ići uz nju jer ukusi vina odgovaraju voćnom sosu od paradajza.

 

Syrah i pepperoni pizza

 

Peperoni pizza ima jak ukus i uključuje razne začine. Biće vam potrebno začinjeno vino sa intenzivnim ukusima da biste uravnotežili peperoni “efekat”. Syrah je odličan izbor kao srednje tvrdo vino sa intenzivnim ukusom, a Shiraz kao slična alternativa. Njihovi prepoznatljivi profil ukusa sa crnim biberom i ribizle će se divno uklopiti sa peperonima.

 

Chardonnay i vegeterijanska pizza

 

Vegeterijanska pizza sa sušenim paradajzom, kaparom, bosiljkom, spanaćem, kozjim sirom i maslinovim uljem odlično će ići uz chardonnay, a takođe i suvi Rose bi dobro išao uz sve ove ukuse.

 

Pinot Grigio i Margarita pizza

 

Suptilni ukus pizze Margarite nadvladao bi ogromni Cabernet Sauvignon, ali ne i lagani Pinot Grigio. Sa svojim aromatičnim notama svežeg bosiljka i drugim lagano začinjenim svežim sastojcima, Pinot Grigio je savršen za uparivanje sa Margarita pizzom. Lagani biljni karakter vina će istaći bosiljak, a neće uticati na ukus mocarele.

 

Sauvignon Blanc i Hawaiian pizza

 

Najupečatljivija karakteristika havajske pizze u pogledu ukusa je naravno slast ananasa. Kiselost u Sauvignon blancu podići će vaše iskustvo kombinacije ukusa šunke i ananasa na novi nivo.

 

Cabernet Sauvignon i pizze sa mesom

 

Ako je i vaša pizza natrpana mesom, uparite je sa jačim crvenim vinom, kao što je Cabernet Sauvignon. Ovo crveno vino će se dobro nositi sa velikim količinama mesa, i nijedan ukus neće nadvladati onaj drugi.